lu.se

TrialNet

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Meny

Vill du vara med i TrialNet-studien?

Vem kan vara med?

  • Deltagaren ska vara 1-45 år, det vill säga inte ha fyllt 46 år och ha en förälder, ett syskon eller ett barn med typ 1-diabetes*.
  • De som är 1-20 år, kan även ha mor/farförälder, moster/morbror/faster/farbror, kusin, halvsyskon eller syskonbarn som har typ 1-diabetes*.

* Personen som har typ 1-diabetes ska ha fått diagnosen före 40 års ålder och fått behandling inom ett år.

Varför vara med?

Vi kan inte garantera att du har nytta av studien. Om du har autoantikroppar är det bra att vi följer dig med regelbundna besök och provtagningar. Du kan även få möjlighet att delta i preventionsstudier där man försöker bromsa eller stoppa sjukdomsförloppet. Vi bedriver för tillfället två preventionsstudier vilka du kan läsa mer om i menyfältet till vänster.

Om du utvecklar typ 1-diabetes under studiens gång, kan vi upptäcka det och sätta in behandling på ett tidigt stadium. Du kan undvika att bli allvarligt sjuk och bli inlagd på sjukhus.

Hur gör jag för att delta?

Det första steget för att delta i TrialNet-studien är att fylla i deltagarformuläret (se länk nedan) med ditt namn och dina kontaktuppgifter. TrialNets studiekoordinator kommer därefter att kontakta dig och be om dina personuppgifter. När du är registrerad som deltagare får du hemskickat mer information om studien, samtyckesformulär och provkit till screeningprovet. Läs mer om screeningen i menyn till vänster under Studien.

För att anmäla dig, klicka här: Deltagarformulär

Video om TrialNet (på engelska)

Video om TrialNet