Pris för akademiskt ledarskap till Tomas Deierborg

2019-05-06

För tredje året delar Future Faculty ut Minerva award for academic leadership. Detta år är det universitetslektor Tomas Deierborg som prisas för sitt akademiska ledarskap.

tomas deierborg
Tomas Deierborg får Future Facultys pris för sitt akademinska ledarskap.

Future Faculty, som en sammanslutning av disputerade forskare Medicinska fakulteten, vill genom detta pris lyfta värdet av gott akademiskt ledarskap. De egenskaper som bedöms är ärlighet, förtroende, rättvisa, respekt, ansvar och mod.

Motiveringen lyder:
"The core values of the Minerva award are honesty, trust, fairness, respect, responsibility and courage. From the nominations it is obvious that Tomas Deierborg possess all these. Furthermore, he has clearly proven, in very complicated situations, that he stands up for academic integrity. Thus, he is a very important role model for the Future Faculty".

Tomas Deierborg, hur känns det att få detta pris?

– Mycket hedrande och inspirerande! Jag har ett fantastiskt team som bygger på forskarglädje, kamratskap och tillit. Även utmanande situationer rider vi igenom tillsammans som ett team.

– Jag skall göra allt för att förvalta och utveckla mitt ledarskap vidare enligt Minervas akademiska kärnvärden.

Priset kommer att delas ut vid en ceremoni den 3 juni kl 15-16 i Belfragesalen på BMC i Lund

Läs mer om Minerva award och prisutdelningen

Johanna Sandahl