Åke Lernmark i topp bland världens experter på typ 1-diabetes

2018-12-13

aake lernmark
Åke Lernmark. Foto: KG Pressfoto

Två svenska forskare, Åke Lernmark seniorprofessor vid Lunds universitet och Johnny Ludvigsson vid Linköpings universitet rankas bland de allra främsta experterna i världen på typ 1-diabetes. Bakom utnämningen står Expertscape som baserar sin ranking på artiklar i den internationella medicinska databasen PubMed.

Expertscape utför rankingar inom en mängd olika sjukdomsområden. I sin senaste satsning rankar de såväl toppforskare som institut verksamma inom fältet typ 1-diabetes. Rankingen baseras på 24 499 vetenskapliga artiklar om typ 1-diabetesforskning som publicerats sedan 2008.
Tio främsta experterna på typ 1-diabetes:

1. Dr. Matthias von Herrath, La Jolla Institute for Allergy and Immunology / Novo Nordisk Research Center
  2. Dr. Jay Skyler, University of Miami
  3. Dr. David Maahs, Stanford University
  4. Dr. Kevan Herold, Yale University
  5. Dr. Desmond Schatz, University of Florida
  6. Dr. Johnny Ludvigsson, Linkoping University
  7. Dr. Mikael Knip, University of Helsinki
  8. Dr. Åke Lernmark, Lund University
  9. Dr. Carla Greenbaum, Virginia Mason Medical Center (Benaroya Research Institute)
  10. Dr. Mark Atkinson, University of Florida

Klicka här för att se hela listan på såväl experter som institut