Invigning av U21 Summer School - Climate Change and Global Health

2018-07-05

Nu har de 37 studenterna från 15 olika partneruniversitet runt om i världen landat i Lund för att delta i Medicinska fakultetens sommarkurs Climate Change and Global Health.

summerschool2018
Några av de 37 studenterna tillsammans Elisabeth Axell, Internationell chef och Susanne Brokop, kursansvarig för Summer School 2018 och programchef för Fysioterapeutprogrammet. Från vänster: Jewel Park, Korea University, Emma Fredriksson, Lunds universitet, Hoi Lam Pak, University of Hong Kong, Stephanie Davison, University of Queensland, Lamiah Adamjee, University of British Columbia och Jonathan Inglis, University College Dublin. Foto: Katrin Ståhl

Temat är tvärvetenskapligt och tillsammans med fem studenter från fakultetens egna utbildningsprogram ska de delta i föreläsningar, workshops, Heat walks, göra studiebesök på Vombverket och Källby vattenverk.

På kursen, som pågår mellan 2-13 juli, undervisar lärare såväl från Medicinska fakulteten som från LTH och LUCSUS och det är Susanne Brokop, programdirektör för fysioterapeutprogrammet vid Medicinska fakulteten, kursansvarig och den som projektlett upplägget av kursen.

summerschool2018
Deaknus Erik Renström hälsar summer school-studenterna välkomna!. Foto:Katrin Ståhl

Sommarkursen är en del av samarbetet inom U21 Health Sciences Group och är upplagt på så vis att olika medlemsuniversitet varje år ansvarar för att arrangera en sommarkurs öppen att söka för studenter inom U21 Health Sciences Group-nätverket.

p103062 intavd webb
Fr vä: Elisabeth Axell tillsammans med kollegorna Anna Graber-Soudry och Christina Jeppsson, internationella koordinatorer som arbetar med U21 Summer School i Lund. Foto: Katrin Ståhl

– I år är det första gången som sommarkursen är tvärvetenskaplig. Förra året var det University of Johannesburg som stod värd för kursen och då var temat Global Health and Social determinants of Health. Nästa år är förslaget att University of Birmingham ska ansvara för U21 Summer School, säger Elisabeth Axell, chef på Internationella avdelningen vid Medicinska fakulteten.

För mer information om U21 Health Sciences Group, se: http://u21health.org/

Studenterna som deltar i kursen kommer från: Lunds universitet, Fudan University, Glasgow University, Korea University, PUC Chile, Tec de Monterrey, The University of Hong Kong, The University of Melbourne, University College Dublin, University of Auckland, University of Birmingham, University of British Columbia, University of Edinburgh, University of Johannesburg, University of Queensland och University of Nottingham.

För mer information om U21 Summer School i Lund, kontakta Susanne Brokop, PD för fysioterapeutprogrammet (susanne.brokop@med.lu.se) eller Elisabeth Axell, Chef för internationella avdelningen (elisabeth.axell@med.lu.se).

Katrin Ståhl