Dags för jubileumspromotion

2018-05-22

På fredagen den 25 maj promoveras 233 nya doktorer vid Lunds universitets. Av dessa är 111 nya doktorer vid Medicinska fakulteten. Dessutom promoveras fakultetens fyra nya hedersdoktorer och 11 jubeldoktorer.

doktorspromotion

Jubelpromotion

Lunds universitet har genom århundrandena valt att kröna sina jämna födelsedagar med jubileumspromotioner, så skedde år 1768, 1868, 1918 och 1968. Och så även nu, 2018, då universitetet uppmärksammar doktorer, hedersdoktorer och jubeldoktorer som jubileumsdoktorer.

Hedersdoktorer

Medicinska fakultetens hedersdoktorer är professor Elena Cattaneo, verksam vi universitetet i Milano och en av Europas ledande neuroforskare med starka band till den neurovetenskapliga forskningen vid Lunds universitet, professor Jeffrey P Krischer, som är verksam vid University of South Florida, USA och en av världens främsta experter på mekanismerna bakom autoimmuna sjukdomar som diabetes och celiaki, professor Sándor J Kovács, astrofysiker och kardiolog som är verksam vid Washington University, St:Louis USA och professor John Chalmers, vid The George Institute for Global Health, Sydney och University of New South Wales, Sydney, som är en internationellt ledande forskare inom hjärt-kärlforskning.

Medicinska fakultetens promotor är professor Gunilla Westergren-Thorsson.