Nyfikenhet, kunskap och inspiration

2018-03-27

Mörk materia, mikroRNA, kärlekens kemi, telomerer, robotar, språk, minnet, neuroteknologi, fettceller… ja det är bara en bråkdel av innehållet i de populärvetenskapliga föreläsningar som forskare, lärare och doktorander bjöd på under årets NMT-dagar.

iris zahirovic
Iris Zahirovic bjöd på en föreläsning om hjärnan och minnets fantastiska värld och vad som sker när det sviktar.

De som har sin arbetsplats på norra universitetsområdet kunde knappast undgå att märka det myller av gymnasielever och lärare – närmare 6000 - som rörde sig kors och tvärs genom området under veckan 12-16 mars. För 20:året i rad bjöd Naturvetenskapliga fakulteten, Medicinska fakulteten och LTH in till de populära NMT-dagarna för att tidig skapa kontakt med gymnasieeleverna genom att bjuda på intresseväckande föreläsningar/demonstrationer. Och för 20:e gången bjöd forskare, lärare och doktorander på spännande och inspirerande populärvetenskapliga föreläsningar

Nästan 1 700 av besökarna var styrde kosan mot BMC där det bjöds på mycket uppskattade föreläsningar inom medicin och hälsa av Adam Linder, Isak Martinsson, Anders Rasmussen, Iris Zahirovic, David Sparv, Christine Ekdahl Clementson, Ketty Andersson, Louise Brunkwall, Azra Alajbegovic, Selvi Celik, Agnes Andersson Svärd, Ardavan Khoshnood, Thomas Wiebe, Charlotte Erlanson-Albertsson,  Olga Göransson, Karin Stenkula och Emma Pagels-Mårhed.

Stort tack till alla föreläsare och gymnasielever som fyllde veckan med kunskap, nyfikenhet och inspiration!

Årets NMT-program