Bundy Academy-priserna delades ut

2015-05-22

Igår delades för andra gången Bundy Academy-priserna ut till unga medicinforskare.

Mottagare är i år Ruben Smith, neurologi, och Simon Timpka, kardiologi, som inte kunde närvara vid prisutdelningen på grund av forskningsvistelse i USA.

Syskonen Eva och Göran Bundy har inrättat en stiftelse för till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet, specifik inom områdena neurologi och kardiologi.  10 miljoner är redan donerade och ytterligare cirka 50 miljoner har testamenteras till stiftelsen vilket gör det till en av de absolut största privata donationerna till universitetet i modern tid.

Igår fick Ruben Smith ta emot priset vid Bundy Academy´s prisutdelning.

bundy prisutdelning
Ruben Smith, Göran Bundy och Margaretha Grind Bundy, ordförande i stiftelsen, vid prisutdelningen den 21 maj.

Ruben Smith är neuroforskare och får 400 000 kronor för sin forskning om dopaminbehandling vid Parkinsons sjukdom. Simon Timpka, forskare inom kardiologi, får 400 000 kronor för sin forskning om kopplingen mellan hjärt-kärlsjukdom hos kvinnor och graviditetskomplikationer.

Fakta om Eva och Göran Bundys stiftelse till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet

Syskonen Eva och Göran Bundy har inrättat en stiftelse för till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet, specifikt inom områdena neurologi och kardiologi.  10 miljoner är redan donerade och ytterligare cirka 50 miljoner har testamenterats till stiftelsen vilket gör det till en av de absolut största privata donationerna till universitetet i modern tid.

Vill även du skänka pengar till forskning vid Lunds universitet?
Alla bidrag, stora som små, är välbehövda och välkomna! Med din hjälp kan vi tillsammans skapa fler forskningsgenombrott för en bättre värld.