lu.se

Medicinska fakulteten

Lunds universitet

Meny

Clinical Research Centre - CRC

Välkommen till CRC i Malmö

Forskningscentrumet Clinical Research Centre (CRC) är tillsammans med Wallenberglaboratoriet Medicinska fakultetens mötesplats för medicinsk undervisning, forskning och sjukvård på sjukhusområdet i Malmö. Här möts forskare, sjukvårdspersonal, studenter och patienter i en öppen och dynamisk miljö som stimulerar till möten, samtal och fördjupande samarbeten. Den nära kopplingen till universitetssjukvården gör att forskningen baseras på reella problem och utmaningar i vården. Samverkan med sjukvården gör också att forskarnas upptäckter snabbare kan omsättas i praktiken och komma patienterna till nytta genom förbättrad diagnostik och behandling.

crc

På CRC finns forskargrupper från tre institutioner: Institutionen för kliniska vetenskaper (IKVM), Institutionen för translationell medicin (ITM) och Experimentell medicinsk vetenskap (EMV).

CRC service är centrets serviceorganisation. och den ansvarar för drift och skötsel av gemensamma resurser och funktioner. Totalt på CRC arbetar över 520 forskare, doktorander och teknisk/administrativ personal. 

Om CRC

Anställd på CRC

Besök oss

Besöksadress
Clinical Research Centre
Jan Waldenströms gata 35

Restaurang

 Institutioner på CRC

Regionen