lu.se

Kliniska vetenskaper, Lund

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Meny

Reportage

  • Under rubriken presenterar institutionen aktuella och intressanta personer som på ett eller annat sätt är knutna till IKVL. Här finner du också andra reportage med innehåll som har en direkt anknytning till institutionen. Klicka nedan på det reportage du vill läsa.

Khaled tog chansen att praktisera vid IKVL

khaled alrifaee
Khaled Alrifaee, ekonom från Syrien, praktiserar vid IKVL för att få en inblick i arbetet vid en statlig myndighet. Bild: Olle Dahlbäck

För sex år sedan förändrades livet för Khaled Alrifaee och många med honom när kriget i Syrien bröt ut. Med bara ett år kvar till sin examen i ekonomi på universitetet i staden Latakia i norra Syrien, tvingades han avbryta studierna och resa hem till sina föräldrar och syskon i Damaskus.

– Jag pratade med min farbror i telefon idag. Det har fällts bomber över de anläggningar som försörjer delar av Damaskus med vatten, så situationen där är inte bra, säger 29-årige Khaled där vi slagit oss ner i vårsolen på en parkbänk i centrala Lund för att prata om hans situation. Vi njuter av fågelkvittret från trädkronorna men rycks åter bryskt in i Khaleds berättelse om hur han efter två år i krigets Syrien till sist tvingades fly landet när den statliga armén krävde att han inställde sig för tjänstgöring.


 Äldre artiklar