Kliniska vetenskaper, Lund

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Ortoped åter "bästa handledare"

2018-06-20

Läkarstudenterna på termin 8 i Lund har utsett ”bästa handledare” för den just avverkade vårterminen. För andra terminen i rad går det pedagogiska priset ”Skalpellen” till ortopeden Evgenia Manousaki. Priset för "bästa kliniska placering" går till avdelningen Anestesi, som fått utmärkelsen flera gånger tidigare.

evgenia manousaki
För andra terminen i rad har läkarstudenterna på termin 8 utsett läkaren Evgenia Manousaki till "bästa handledare" på terminen. Bild: Olle Dahlbäck

Studenternas motivering för handledarpriset till Evgenia Manousaki lyder enligt följande: ”En pedagogisk och engagerad handledare som inte är rädd för att säga till när man gör fel. Med mycket skratt och trevliga stunder har Evgenia gjort ortopedin till allt annat än tråkig”.

Motiveringen för bästa kliniska placering till Anestesi lyder: ”Trevligt bemötande, en tydlig struktur i lärandet och gott om tillfällen att få öva praktiska moment har gjort anestesi till bästa placering även VT18”.

OLLE DAHLBÄCK