lu.se

Kliniska vetenskaper, Lund

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Vård efter terrorattacker i fokus när Malmö håller intensivvårdkongress

2017-08-31

Nyckelpersoner i vården av de skadade efter terroristattackerna i Paris och Bryssel kommer till Malmö för att delta i nästa veckas stora kongress, om anestesi och intensivvård.

– Ett växande fält för oss inom intensivvården är akut omhändertagande av svårt sjuka eller skadande i samband med händelser utanför sjukhuset. Vi kommer att ägna en större del av kongressen åt detta, berättar professor Mikael Bodelsson överläkare på SUS, och kongressgeneral.

mikael bodelsson
Mikael Bodelsson. Bild: Kennet Ruona

Den 6-8 september hålls Nordens största kongress inom anestesiologi och intensivvård i Malmö. Drygt 1 200 delegater från hela världen kommer att samlas på Malmömässan i Hyllie för att lyssna på föreläsningar, ta del av de senaste forskningsrönen och träna nya handgrepp.

– Det är en stor ära att få arrangera ett så stort möte och vi har jobbat i snart tre år för att få ihop det hela, säger Mikael Bodelsson.

En specialist inom anestesi och intensivvård har spetskompetens i att ta hand om människor med potentiellt livshotande tillstånd. Detta handlar alltså inte bara om att på ett säkert sätt lotsa en patient genom en svår operation utan även intensivvård och att behandla akut svår smärta.

(Texten är ett pressmeddelande från Region Skåne)