Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Meny

Nätverk & VPN

Trådlöst nätverk vid Lunds universitet: Eduroam

På Lunds universitet finns ett campustäckande trådlöst nät, eduroam till anställda och studenter. Lunds universitet deltar i eduroam-samarbetet, vilket innebär att du som anställd eller student automatiskt kan koppla upp dig till det trådlösa nätet på vilket lärosäte som helst som är anslutet till eduroam över hela världen.

LU Supportguider på lu.se

Region Skåne och tillfälliga användare

Eduroam inom Region Skåne och för tillfälliga användare

VPN-Portal för Lunds Universitet

Med VPN kan du få tillgång till LU:s nät och resurser från en dator utanför LU:s nätverk. Du kommer åt tjänster som annars kräver att du använder en dator på Lunds universitets nätverk, t ex Primula webb när du är hemma eller är på resande fot. VPN står för ”virtuellt privat nätverk” och är en teknik för att skapa en säker förbindelse, sk tunnel över internet.

LU Supportguider VPN på lu.se

Önskar du få VPN-klient installerad, kontakta oss på Med IT:

servicedesk@lu.se
+46 46 222 90 00 (Internt inom universitetet 29000)

Trådbundet nätverk: LUNET

Anslutning med kabel direkt i datorn är oftast det säkraste och stabilaste anslutningssättet. Samtliga hus och lokaler inom Medicinska fakulteten har fysiska nätverksuttag där användardator kan anslutas.

Av säkerhetsskäl tillåts anslutning endast av datorer som ingår i Bibliotek & IKT:s datortjänster eller datorer som är inköpta för verksamhet inom Medicinska fakulteten.

För att ansluta din dator till LUNET, kontakta:

servicedesk@lu.se
+46 46 222 90 00 (Internt inom universitetet 29000)