Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Meny

Datorplattform

Vad är PC.LU.SE?

PC.LU.SE är en universitetsgemensam, modern, säker och användarvänlig klientplattform, baserad på Windows 10.

Systemet hanterar Windows-datorer (köpta via Lupin) genom att ha en anslutning till en central server som tillhandahåller automatiska uppdateringar, och ett programcenter (Software Center) med många valfria appar. 


Program

Program installeras via en programportal som heter Software Center som finns på Start-menyn. Samtliga program i Microsoft Store finns även tillgängliga för installation på din PC.LU.SE-dator.

Saknas någon programvara i programportalerna ovan, kan önskemål skickas till servicedesk@lu.se.

Backup

Arbetsmappar (Work Folders) används för att du skall få backup på dina dokument och filer samt kunna komma åt dina dokument från flera olika datorer eller mobila enheter.
Arbetsmapparna är följande: Dokument, Skrivbordet, Hämtade filer, Musik, Bilder, Filmer.
När ett dokument sparas i en arbetsmapp synkroniseras det till en server på LU och om man är inloggad på ytterligare datorer eller mobila enheter kommer det inom kort synas på den enheten.

Uppdateringar

Datorn söker efter nya uppdateringar varje natt. Uppdateringarna skjuts ut direkt till datorn med en tidpunkt för installation om fyra dagar. Efter installationen följer en omstart, senast sju dagar senare. Uppdateringsstatus finns i Software Center under Updates.