Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Inbjudan till Afrikaseminarium den 21 november

2017-10-03

Den 21 november mellan kl. 17 och 19.30 bjuder fakultetsledningen in studenter och medarbetare till ett seminarium om forsknings- och utbildningssamarbetet i Afrika. Syftet med seminariet är att presentera pågående samarbeten i Afrika samt att inspirera till framtida samarbetsprojekt.

afrika

2013 lanserade medicinska fakulteten ett särskilt initiativ för att stärka forsknings- och utbildningssamarbetet i Afrika. Sedan dess har samarbetsprojekten med ett antal universitet och organisationer i Afrika fortsatt att utvecklas och nya projekt och samarbeten har initierats. Ett ökande antal studenter har också spenderat en del av sin studietid i olika afrikanska länder.

Lärare, forskare, doktorander och studenter inom medicinska fakulteten som har genomfört forsknings- eller utbildningsprojekt i Afrika är välkomna att hålla en kort presentation på 2 minuter om sitt projekt. Dom som vill hålla i en presentation bifogar en sammanfattning av samarbetet (max. 200 ord, på engelska) i samband med registreringen.

Seminariet kommer att ge en överblick över vilka projekt som finns inom fakulteten. Mat och dryck kommer att serveras och det kommer även finns tid för informella möten och diskussioner, både med personer från medicinska fakulteten och från ett antal afrikanska länder. Om man vill hålla i en presentation ska man registrera sig så snart som möjligt, men senast den 10 november. Övriga ska registrera sig senast den 15 november. Seminariet kommer att hållas på engelska.

Tid: Den 21 november mellan kl. 17-19.30

Plats: Fernströmsalen, BMC

Registrering: https://alumni.lu.se/Portal/Public/Event/Apply.aspx?EventID=235 senast den 15 november (senast den 10 november för personer som ska göra en presentation).