Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Stöd till dig som undervisar digitalt

Bibliotek och IKT ger kurser och användarsupport i digitala lärandeverktyg och video- och poddproduktion för dig som vill förbättra din undervisning eller har frågor om digitala lösningar för lärande och undervisning. Det IKT-pedagogiska stödet fungerar som en länk mellan teknik och pedagogik. Där ditt och dina studenters behov sätts i fokus.

Kom igång med video eller poddar för din undervisning

Vi hjälper dig! För dig som vill producera eget pedagogiskt undervisningsmaterial i form av poddar eller video finns flera kurser att välja mellan. Du kan också boka enskild handledning med oss för hjälp med att realisera en poddidé, planera din inspelning eller videokurs samt få feedback på en skärminspelning som du gjort själv.

Boka oss för enskild handledning

Vi kan hjälpa till med upplägg, planering, användarsupport i ljud- och bildverktyg.
Boka handledning via vårt formulär – välj "IKT-support"

Gå en kurs hos oss i ljud- och videoproduktion

Vi ger kurser och workshops i allt ifrån skärminspelningar och poddproduktion till filmat undervisningsmaterial. Du kan bland annat lära dig att förstå hur ljud, ljus och bild fungerar och hur du löser vanliga problem som kan uppstå när du producerar undervisningsmaterial, till exempel film eller kortare videor. Du behöver inte undervisa för att gå dessa kurser! Kurserna vänder sig till alla medarbetare på fakulteten.

Information om aktuella kurser i vårt kursutbud

Låna utrustning för mobilinspelning eller bordsmikrofon för proffsigt ljud

Du kan låna mikrofonmygga och stabiliseringsstativ av oss för att få bättre kvalitet på din inspelning med mobilkamera. Vi har även en professionell studiomikrofon (bordsmikrofon) att låna ut om du strävar efter det perfekta ljudet för din podd eller skärminspelning. Du får en helt annan kvalitet på ljudet än med ett vanligt headset.

Beställa videoproduktion

Om du är lärare på medicinska fakulteten och saknar videomaterial till dina kurser i Canvas/QPS kan du kontakta Bibliotek & IKT-enheten så hjälper vi dig att tillsammans producera undervisningsfilmer. Vi har professionell filmutrustning för olika ändamål inklusive green screen att arbeta med mobilt. Du kan innehållet – vi hjälper till med teknik och form.

Ramarbetet för denna beställning ser ut så här:

1. Boka möte med oss via Boka forskarstöd (se nedan länk)
  2. Möte och lägger upp idé och produktionsform
  3. Manusmöte
  4. Inspelning
  5. Redigering
  6. Publicering

Kontakta oss genom att fylla i vårt formulär "Boka forskarstöd". Välj kategori IKT support och berätta vad du vill ha hjälp med.

Kontakta oss via vårt formulär – välj "IKT-support"

Användarsupport för digitala verktyg

Vill du jobba effektivt med din undervisning i Zoom? Eller vill du komma igång med enkätverktyget Sunet Survey?

När det gäller användarsupport för Canvas och Moodle samt enkätverktyget Sunet Survey och Zoom samarbetar Bibliotek och IKT-enheten med den centrala supportorganisationen inom Lunds universitet.

Kontakta servicedesk@lu.se för teknisk och pedagogisk användarsupport. Ange gärna vilket verktyg det gäller i ämnesfältet och beskriv utförligt vad du vill få hjälp med.

Läs mer om verktygen på Lunds universitets webbplats

Vi kan hjälpa dig med:

• Producera video för din undervisning
  • Tips för den perfekta skärminspelningen
  • Maxa din användning av Zoom
  • Komma igång med CanvasStudio