Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Kurser i video- och ljudproduktion

rosafigur 03

Gör din egen podd – introduktionskurs

Kursen vänder sig till dig som vill nå ut med din kunskap eller ämnesområde till en större publik i ”radioform”. I denna kurs lär du dig vad en podd är och hur man kan förbereda och komma igång med sin podd. Kursen är på två timmar och ges både fysiskt på plats i BMC och i Zoom. Vid fysiska kurstillfällen är deltagarantalet max 12 personer. Välkommen med din anmälan!

Innehåll

I kursen svarar vi bland annat på följande frågor: Vilket format ska podden ha? Vilken teknik krävs? Behövs en redaktion? Hur skriver jag enklast ett manus? Behövs musik eller inte? Hur publicerar och når jag ut med podden? Vad gäller för krav på tillgänglighet?

Datum och anmälan

21 februari kl. 10.00 –11.30.
Plats: BMC F10, sal 1020, ingång från BMC-gården.

1 mars kl. 13.00 – 14.30.
Plats: Zoom
Länk: https://lu-se.zoom.us/j/66982341441?pwd=b2l3UjkvWnUxdncvVUJkdWV1MElXUT09

Anmälan görs direkt till kursledaren: urban.goranson@med.lu.se
I den mån det finns platser över erbjuds kursen även för anställda vid Lunds universitet utanför Medicinska fakulteten.

Vad behöver du inför kursen?

Nyfikenhet! Inga övriga förkunskaper behövs.

Filma med mobilen – skapa rörligt material till dina kurser

Med kunskap om rätt hanterande och lite extra utrustning kan du skapa videor med fantastisk kvalité på din mobil. Denna workshop riktar sig till dig som vill lära dig filma med mobilen för att skapa rörligt material till dina kurser. Kursen är på två timmar och ges endast på plats i BMC, Lund. Deltagarantalet är max sex personer per tillfälle. Välkommen med din anmälan!

Innehåll

Du får lära dig att lägga upp en inspelningsplan, hantera din mobilkamera och den externa mikrofonen. Du får också provfilma med stabiliseringsstativ. Vi diskuterar fördelar med film som undervisningsmaterial och tar kortfattat upp filmens uppbyggnad

• Planering och produktionsprocessen från ax till limpa
  • Vad behöver du för utrustning?
  • Bildutsnitt
  • Ljud, ljus och miljö för bäst kvalitet
  • Introduktion till tal- och intervjuteknik

Datum och anmälan

28 februari kl. 10.00 –12.00.
Plats: BMC F10, sal 1020, ingång från BMC-gården.
6 mars kl. 10.00 – 12.00.
Anmälan görs direkt till kursledaren: urban.goranson@med.lu.se

Deltagarantalet är max sex personer/tillfälle. I den mån det finns platser över erbjuds kursen även för anställda inom LU utanför medicinska fakulteten.

Vad behöver du inför kursen?

Inga förkunskaper behövs. För att genomföra workshopen behöver du ha tillgång till en mobiltelefon med inbyggd kamera och möjlighet att plugga in en extern mikrofon. Stativ och extern mikrofonmygga finns att låna av oss som ger videostöd på Bibliotek & IKT-enheten.

Kontakt & support

Urban Göranson

Urban Göranson är medielärare och radioproducent med lång erfarenhet av att producera poddar, video och film.