Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Kurslitteratur i biblioteket

Har du frågor om litteraturen för din kurs?

Kontaktbibliotekarierna kan vara din samtalspartner i diskussioner om kurslitteratur. Som lärare kan du till exempel få hjälp att undersöka vilken kurslitteratur som finns tillgänglig bland e-resurserna.

Har du frågor om val av kurslitteratur eller andra resurser för dina studenter?

Litteraturlistor ska senast inkomma 1 juni resp 1 december

Nya eller uppdaterade litteraturlistor ska vara kontaktbibliotekarien tillhanda senast 1 juni (inför höstterminen) alternativt 1 december (inför vårterminen) för att litteraturen ska finnas på plats i biblioteken vid terminsstarten.

Kursböcker som e-bok inom medicin och biomedicin

Flera mycket utlånade kursböcker inom medicin och biomedicin finns tillgängliga som e-bok via plattformen Elsevier Elibrary och sökbara i LUBsearch. Vi ett antal kursböcker som e-böcker, t ex Abbas: Basic Immunology, Rang & Dale's Pharmacology och Kumar: Robbins basic pathology.

Saknar du någon e-bok, eller vill du veta mer om hur e-böcker kan användas?

E-böcker: atlas, lexikon & handböcker

Atlaser, lexikon och olika slags handböcker inom medicin, biomedicin och hälsa finns att använda helt fritt eller via biblioteket

Stöd till studenter med läshinder

Kopiera och dela upphovsrättsskyddat material