Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

IKT-pedagoger och Moodle-stöd

Har du frågor om hur du kan använda olika digitala verktyg i din undervisning?

Har du frågor om lärplattformar?

Boka en IKT-pedagog

Du kan boka individuell handledning med en IKT-pedagog. Vi kommer gärna till dig och din avdelning!

Vi kan hjälpa dig med frågor om:

Kontakta IKT-pedagogerna på Bibliotek och IKT via:

Moodle-kurser

Ny i Moodle?

Moodle är en lärplattform som används i många kurser på Medicinska fakulteten. Här får du presentation av lärplattformen, grundläggande funktioner och prova på i egen testkurs.

Skicka förfrågan till servicedesk@lu.se

Workshop Moodle

Handledning av funktioner t.ex. enkät, inlämningsuppgift, forum samt dialog kring utformning av kurs och hur lärplattformen kan stödja dina pedagogiska idéer.

Skicka förfrågan till servicedesk@lu.se

Flippat klassrum med Moodle och LU play

Vill du vara med och lära dig mer om flippat klassrum och hur du kan använda Moodle för detta?

Det finns en ny funktion i Moodle, LU play (Kaltura), som hanterar media i form av film- och ljudinspelningar, både nyinspelningar från din skärm och uppladdning av film.  Funktionerna passar att använda om man är intresserad av pedagogiken flippat klassrum, Flipped Classroom. Du får inblick i flippat klassrum och samtidigt prova på verktyget i Moodle.

Datum och anmälan

Skicka förfrågan till servicedesk@lu.se

Moodle för administratörer/kurssekreterare

Handledning av funktioner som administratörer/kurssekreterare hanterar t.ex. studentimporter, lärarbehörigheter, filer, enkät (utvärdering), inlämningsuppgift och forum. I kursen för vi också en dialog kring själva utformningen av kurs och hur lärplattformen kan stödja pedagogiska idéer. Du arbetar i din aktuella kurs eller i en testkurs. Eventuella gemensamma genomgångar endast efter gruppens behov.

Förkunskap: Moodle Grund

Datum och anmälan

Skicka förfrågan till servicedesk@lu.se

Stöd till arbetsteam

Om du önskar ett enskilt tillfälle för ett arbetsteam, skicka förfrågan till servicedesk@lu.se

Teachers Connect – låt dig inspireras!

Vad? Teachers Connect in Medical Education; lär dig mer om digitala verktyg i undervisningen!

När? Första vardagen varje månad mellan kl 15.00 och 16.00.