Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Meny

Elektronisk labbdagbok: Labguru

Elektronisk labbdagbok (ELN) underlättar kollaborativt arbete i och utanför labbet genom att du har allt på ett ställe: protokoll, material, resultat och idéer. Du kan effektivt och säkert planera experiment, övervaka framsteg, dela resultat och kommentarer, hantera inventarier samt organisera relaterade dokument och data.

Labguru – elektronisk labbdagbok vid Lunds univeristet

Medicinska fakulteten erbjuder Labguru som alternativ för elektronisk labbdagbok för att lagra och hantera laboratorieexperiment. Medicinska fakulteten erbjuder ELN till hela Lunds universitet. Medicinska fakulteten står som systemägare och förvaltare.Tjänsten är avgiftsbelagd med en administrationskostnad 

Kom igång med Labguru

För aktivering av din Labguru-licens och få tillgång till inloggningkonto eller för att lägga till nya medlemmar, kontakta Bibliotek och IKT:s forskarstöd via servicedesk@lu.se. Ange Labguru i rubriken.

Logga in med din Lucat

Forskargruppens Labguru-licens behöver aktiveras innan du kan logga in. Om du trots det har problem att logga in, kan du behöva byta ditt Lucat-lösenord.

Logga in i Labguru på labguru.med.lu.se
Lösenordshantering på passport.lu.se

Ansvar

Du som är forskningsgruppledare/PI är ägare till forskargruppens labbdagbok (ELN). Det innebär att forskningsgruppsledaren/PI ansvarar för finansiering av tjänsten samt för att kontakta oss vid önskemål om förändringar. Kontakta Bibliotek och IKT:s forskarstöd via servicedesk@lu.se.

Datasäkerhet

Tjänsten levereras av Biodata Inc. Bibliotek och IKT-enheten lagrar all data i Sverige på våra servar vid Medicinska Fakulteten.
 Dataskyddsförordningen (GDPR) medför att att vi måste hantera Labguru-konton manuellt, i stället för genom Biodata Inc.


Support

Mediciska fakulteten erbjuder ingen användarsupport, utan användarsupporten sköts av Biodata. Alternativt kan du välja att chatta med Biodata supporten när du är inloggad i Labguru. Bibliotek och IKT erbjuder endast support för tillgänglighet och licensadministration.

Kontakta Biodata support: support@biodata.com.

Användarutbildning i Labguru - Academy

Medicinska fakulteten erbjuder i dagsläget ingen utbildning i egen regi, utan det finns en generell modul för användarutbildning i Labguru. Denna kallas Labguru Academy och är en lärplattform från Biodata. Biodata ger också webinar med regelbundna intervall. Specifik utbildning kan erbjudas av Biodata.

Hur ser en forskare på Labguru?

Lyssna hur en postdok använder Labguru. Video med engelskt tal med engelska undertexter på YouTube: