Hälsovetenskaper

Jan Lexell blir hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet

2017-08-29

Jan Lexell HSL Foto: Erika Svantesson

Jan Lexell, professor i rehabiliteringsmedicin på Institutionen för hälsovetenskaper och överläkare vid Skånes universitetssjukhus, har utsetts till hedersdoktor vid den filosofiska fakulteten vid Luleå tekniska universitet. Jan Lexell, uppvuxen i Luleå, var en av drivkrafterna vid uppbyggandet av Institutionen för hälsovetenskap i Boden och senare Luleå.

Han har under en lång tid samarbetat med forskare vid Luleå tekniska universitet, främst inom rehabiliteringsområdet, och har arbetat aktivt för att stärka banden mellan universitetet och hälso- och sjukvården i Norrbotten.

Grattis, Jan!

– Tack! Det var mycket oväntat, och jag är oerhört stolt och hedrad att bli uppmärksammad för arbetet i min gamla hemstad, säger Jan Lexell.