CASE

Pionjäravhandling spikad

2017-08-23

sophie joergensen ingress

Sophie Jörgensen, doktorand vid CASE och forskargruppen Rehabiliteringsmedicin, är den första läkaren som disputerar i rehabiliteringsmedicin vid Lunds universitet. Hennes avhandling handlar om äldre personer som levt länge med ryggmärgsskada. Den 22 augusti spikade hon sin avhandling: Older adults with long-term spinal cord injury

-  Det känns roligt att ha fått vara med och startat upp något nytt och att det nu kommer fler avhandlingar efter mig, sa Sophie Jörgensen efter att hon lyckats banka in den massiva spiken i ekplankan.

sophie joergensen 1

Sophie Jörgensen betonade vikten av att även läkare involverar sig i rehabiliteringsforskningen. Fältet är i högsta grad multiprofessionellt och perspektiven från olika discipliner behövs, från arbetsterapeuter, psykologer, sjukgymnaster, sjuksköterskor med flera. Inte minst när det gäller rehabiliteringen av äldre.

Disputationen äger rum den 8 september, kl. 13, i Segerfalksalen, Biomedicinskt centrum (BMC), Sölvegatan 17, Lund.
Text & foto: Erik Skogh

sophie joergensen 2