Hon skrev årets avhandling – om läkarstudenters praktik

2012-03-22

Ann-Christin Haffling, läkare och tidigare doktorand vid Lunds universitet, får idag pris för årets avhandling i allmänmedicin 2011.

- Väldigt osannolikt! Jag hade absolut inte tänkt på att detta skulle kunna ske, bland annat med tanke på mitt udda ämnesval, är Ann-Christin Hafflings spontana kommentar.

Porträttfoto av Ann-Christin Haffling.

Avhandlingens titel är "Medical students in general practice: students' learning experiences and perspectives from supervisors and patients".

Den innehåller tre djupstudier kring hur läkarstudenter, handledare och patienter uppfattar den vårdcentralspraktik som ingår på läkarprogrammet, samt en studie om handledarnas bedömning av studenternas kompetens i patientarbetet.

Idag är Ann-Christin i Luleå för att ta emot hedersutmärkelsen som varje år delas ut av Svensk förening för allmänmedicin. Pristagaren utses av ett särskilt forskningsråd som bedömer samtliga avhandlingar inom ämnet allmänmedicin som publiceras vid svenska universitet och högskolor.