Intramed

Medicinska fakultetens interna webbplats

Meny

MedCUL - pedagogisk utveckling och utbildning

kontakt medcul

MedCUL är Medicinska fakultetens Centrum för Undervisning och Lärande. Vi erbjuder kompetensutveckling inom undervisning och lärande. Vi verkar för att utformning av, beslut om och genomförande av utbildning ska vila på aktuellt internationellt kunskapsläge inom utbildningsområdet.


LU Case Day 2017

LUCA - Lund University Case Academy, bjuder in all undervisande personal vid Medicinska fakulteten till en konferensdag om Case-metodik. Välkommen att vara med för att för att utbyta erfarenheter och bidra till utvecklingen av undervisning och lärmetoder!

Tid och plats: 26-27 April, Health Sciences Centre, Baravägen 3, Lund, rum C315.

Mer information och anmälan här

Gäster på Teachers Connect!

1 juni kl 13.00-14.30 gästas Teachers Connect av Terese Stenfors Hayes och Per Palmgren från KI. De är båda forskare i medicinsk pedagogik och arbetar dessutom med utvärdering av utbildningarna på KI.

Läs mer här om Teachers Connect

Ansök till höstens kurser!

Nu är kurserna hösten 2017 öppna för ansökan. Ansöker du senast den 5 mars prioriteras du efter ditt behov! Den som behöver en kurs för docentur, om mer än två år gått sedan disputation, eller lärartjänst, har förtur till de kurser som behövs för dessa ändamål. Det går att ansöka även efter 5 mars, men då ges plats i turordning efter inkommen ansökan.

Kurserna under våren 2017 kan sökas löpande så länge det finns platser och reservplatser kvar.

Se MedCULs kursutbud

teachers connect
Bedömning och examination
studentaktivt laerande
verksamhet medcul
kurser och workshops
forskning och konferenser
pedagogiska utvecklingsprojekt medcul
stoed foer utveckling
rapportserie medcul