lu.se

Hälsovetenskaper

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Meny

Institutionen för Hälsovetenskaper

Symbol för vetenskap och hälsa

Vår forskning syftar till att främja människors hälsa, allt från det ännu ofödda barnet till den äldsta av de äldre. Inom vår institution ryms utbildningsprogram, fristående kurser och uppdragsutbildningar på grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning. Vi finns både i Lund och Malmö.
 

Aktuellt


Stress

Det nya numret av Aktuellt om vetenskap och hälsa har temat stress. Från Institutionen för hälsovetenskaper har Lena-Karin Erlandsson (Arbetsterapi och aktivitetsvetenskap), Knut Mårtensson och Carlos Chiatti (CASE) samt Birte Tornøe (Barns och familjers hälsa och reproduktiv hälsa) bidragit. De pratar bland annat om vikten av att se över sin vardagsstress och om hur spänningshuvudvärk hos barn tros kunna lindras.

Frida Eek

Frida Eek, som i forskargruppen Fysioterapi forskar om stress, deltar i det senaste avsnittet av Vetenskap och hälsas podd.
– Stress handlar inte om att ha mycket att göra. Men vi behöver inse att det inte är realistiskt att göra allt, lyckas överallt och prestera överallt – samtidigt, säger Frida Eek i podden.

Maria H Nilsson

Nu visar tv-programmet UR Samtiden Maria H Nilssons föreläsning från Världsparkinsondagen 2017. Maria H Nilsson, docent i sjukgymnastik vid CASE, föreläste om gångsvårigheter och fysisk träning vid parkinsons sjukdom.

Anna Forsberg

Anna Forsberg, professor i vårdvetenskap och leg. sjuksköterska, har i veckan varit delaktig i både en debattartikel i Dagens Medicin och ett inslag i Sveriges Radio P4 Malmöhus. Hitta till debattartikeln och radioinslaget här!
 
 
 

Lunds universitets 350-årsjubileum har ett välfyllt kalendarium, och hittills har två föreläsningar ägt rum med koppling till institutionen. Nu finns en av dem tillgänglig via video..