lu.se

CASE

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Meny

VARMT VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ CASE!

Centre for Ageing and Supportive Environments

CASE är ett Forte-centrum vid Lunds universitet. Stödjande miljöer för en åldrande befolkning står i fokus för vår forskning och forskarskola. Den tvärvetenskapliga forskningen rör frågeställningar kring samspelet mellan miljöaspekter och äldres aktivitet, delaktighet och hälsa. Såväl i Sverige som i andra europeiska länder. CASE består av forskargrupper från medicinska och samhällsvetenskapliga fakulteten samt Lunds Tekniska Högskola. Ett brukarråd är knutet till centrumet och vi har många samarbetspartners både lokalt, nationellt och internationellt.


Janicke Andersson

Sveriges radio bjöd in Janicke Andersson, forskarassistent vid CASE, till säsongsstarten av OBS Magasin. Temat var den svenska besattheten av ungdom och ungdomlighet. I samtalet deltog även journalisten och författaren Ludvig Rasmusson som myntade begreppet 40-talisterna.
Lyssna på inslaget i OBS Magasin

drottning silvia
Foto: Anna-Lena Ahlström/kungahuset.se

Mellan 3-6 september hålls den 6:e internationella anhörigkonferensen i Göteborg. Så väl drottning Silvia som barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér står på programmet. Bland huvudtalarna finns även professor Susanne Iwarsson, föreståndare för CASE. Hon ska tala om boendemiljö och att förbättra livskvaliteten för anhöriga med hjälp av ny teknik. Se Susanne Iwarssons presentation av föredraget

janicke andersson

Sydsvenskan valde att uppmärksamma Janicke Andersson och hennes forskning på 40-årsdagen, den 22 juli. Janicke Andersson är forskningsassistent vid CASE och studerar bland annat fenomenet pensionärskollo.
Läs artikeln i Sydsvenskan: Hon undersöker åldrandets mystik

cecila winberg

Konferensen Horizons for Comparative and Integrative Research on Ageing and Health är redan fullbokad. Den 7-9 oktober möts drygt 300 deltagare från hela världen i Stockholm. Arrangör är SWEAH tillsammans med tre nationella forskningscentra AgeCap (GU), ARC (KI/SU) och CASE (LU). Vetenskapsrådet står för finansieringen.

almedalen

Hur stimulerar vi bäst svensk äldreforskning i en värld med allt fler äldre? Det är rubriken för ett av seminarierna under Almedalsveckan (28 juni-5 juli) i Visby. Nio personer ingår i panelen som ska debattera frågan, den 30 juni. Bland andra generaldirektörerna från Forte och Vetenskapsrådet, statssekreteraren Pernilla Baralt samt professor Susanne Iwarsson, föreståndare för CASE.
Se inspelning av seminariet på Göteborgs universitets hemsida

case bilden

KONTAKT:

susanne iwarsson

Professor Susanne Iwarsson
Tel: 046 - 222 19 40
E-post: susanne.iwarsson@med.lu.se

Fråga Forskaren
Tipsa Brukarrådet
stoedj forskningen

Postadress
Institutionen för hälsovetenskaper
CASE
Lunds universitet
Box 157
221 00  LUND

Besöksadress
Health Sciences Centre (HSC)
CASE
Plan 2 (B1 Söder)
Baravägen 3
222 41  LUND

Reception
Tel: 046 – 222 1801
Fax: 046 – 222 1808