lu.se

Bibliotek och IKT

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Meny

IT-service för studenter

Studentkonto 

Du som är student vid Medicinska fakulteten får ett studentkonto med ett lösenord, som du kan logga in på datorerna med. Till ditt studentkonto får du även en e-postadress.

Uppgifterna för ditt studentkonto skickas hem till dig med brev kort efter att du registrerat dig på en utbildning eller kurs. Din datoridentitet är en värdehandling, förvara den därför säkert.


Lösenord 

Lösenordssynkronisering kan behövas för att Netstorage, uppsatsdatabas, kopiatorer mm skall fungera och för att kunna använda vissa datorer.

Ditt lösenord ska vara hemligt, och minst 8 bokstäver eller tecken långt och innehålla både stora och små bokstäver och minst en siffra. Däremot ska lösenordet inte innehålla å, ä eller ö, accenter eller mellanslag.
Skulle du glömma din användaridentitet eller lösenord kan du få hjälp med detta i någon av bibliotekens informationsdiskar.
Vill du byta kan du göra det via länken nedan. 

Har du provat tipsen ovan men ändå har inloggningsproblem- kontakta någon av bibliotekens informationsdiskar. Medtag legitimation.

OBS! Alla nya studenter måste synkronisera sina lösenord för att kunna logga in.
 För att synkronisera lösenord, klicka på länken nedan och fyll i användarnamn och lösenord:


Regler för datoranvändning

Datorerna är främst avsedda för studier och forskning. De som använder datorerna måste följa SUNET:s regler samt visa hänsyn till andra användare. Det är inte tillåtet att använda datorerna på sätt som kan uppfattas som kränkande eller störande. Till detta räknas att använda datorerna till att besöka sidor med pornografiskt innehåll.

Du är personligt ansvarig för vad som sker i samband med användning av ditt studentkonto. Läs därför datorreglerna så att du vet vad som gäller när du använder universitetets datornät.


Viruskontroll 

På studentdatorerna i BMC, CRC och HSC används antivirusprogrammet F-secure.

Gratisprogramvara för viruskontroll av hemdatorer:

IT-helpdesk

Har du problem med datorn eller med att logga in? Vill du fylla på ditt utskriftskonto?

Vänd dig i första hand till någon av bibliotekens informationsdiskar.Studentportalen

Studenter kan även få support via Studentportalen (STiL) om det gäller t ex e-post eller programvaror att ladda ner.

Felanmälan

Är det fel på någon dator eller skrivare? Här kan du se driftsinformation och felanmäla:

Programvaror