Bibliotek och IKT

Medicinska fakulteten | Lunds universitet

Beställa böcker till ditt bibliotek

Beställ böcker till valfritt bibliotek inom Lunds universitet via transportservicen

Vilka böcker kan jag beställa och hämta till mitt bibliotek?

• Nästan alla böcker kan du välja att hämta på valfritt bibliotek inom Lunds universitet i både Lund, Malmö och Helsingborg.
  • Du kan välja avhämtningsställe när du ställer dig i kö på utlånad bok samt när du beställer en tillgänglig bok.
  • OBS! Ej tillgänglig kurslitteratur
  • Du kan inte ”reservera” böcker som finns inne på ditt hemmabibliotek genom att försöka beställa dem genom transportservicen eller material som har lånestatus Läsesalslån.

Beställa böcker till ditt bibliotek – steg för steg:

1. Sök upp boken i bibliotekskatalogen Lovisa
  2. Klicka på Beställ
  3. Logga in med användarnamn + lösenord för lånekortet
  4. Välj avhämtningsställe och klicka på Fortsätt
  • När boken finns tillgänglig för avhämtning skickas ett meddelande via e-post. Du kan själv kontrollera och ändra din e-postadress via Dina lån i Lovis.
  • Boktransporterna beräknas ta cirka 1-3 dagar.
  • Boken är tillgänglig för avhämtning under 7 dagar från det att den har anlänt på det valda avhämtningsstället